Enhance Analytics

img

E-ticaret sitelerinde geliri artırmanın en iyi yolu derin analiz yapabilmekten geçer. Bu analiz için ürünün popülaritesi, satın alınma oranı, fiyat rekabetindeki durumu ve ürün listeleme sayfalarının düzeni gibi bilgiler gerekmektedir.

Bu analizleri yapabilmenin bir çok yolu var fakat bu analizi ziyaretçi oranları ve ziyaretçi kaynağı ile birleştirebilmenin ayrıca dijital pazarlama maliyetlerinizle birlikte bir arada görmenin tek yolu Google Analytics içerisinde yer alan geliştirilmiş e-ticaret analizidir.

img

Bu analizleri kullanabilmek için sitenin Enhance Analytics için hazır hale getirilmesi ve Analytics ayarlarının, ödeme adımlarınıza göre düzenlenmesi gerekmektedir.

Geliştirilmiş e-ticaret analizinde ürünün, listelendiği kategoride kaçıncı sırada yer aldığı, kaç kez kullanıcılar tarafından göründüğü, kaç kez tıklanarak ürün detay sayfasına gidildiği ve sepete eklenerek hangi ödeme adımlarının geçildiği bilgisi yer almaktadır. En sonunda bu analizlerle birlikte ürünün ne kadar ciro getirdiği, hangi beden, renk gibi varyantlarının daha çok talep gördüğü bilgisine ulaşılabilir.

Vakit kaybetmeyin

Başarı Hikayelerimiz Arasına
Siz de Katılın!

Mobitek, Türkiye ve dünyada, veri odaklı dijital pazarlama çözümleri üreten entegre bir SEO ajansıdır. 20 yılı aşkın tecrübesi ve uzman kadrosuyla Mobitek, markalara performans ve çözüm odaklı pazarlama hizmetleri sunmaktadır.

E-posta [email protected] Telefon +90 216 418 08 84