Google AdWords (Ads) Reklam Modelleri Nelerdir?

Google AdWords (Ads) Reklam Modelleri Nelerdir?

Google Ads reklam modelleri , hedef kitlenize sizi daha rahat ulaştırarak bundan kar elde etmenizi sağlayacak etkili yolları sunmaktadır. Google reklamları yardımıyla firmalar müşteri kitlelerine aynı anda erişme imkanına sahip olurlar. Markanızı geniş alanlarda size tanıtma imkanı sağlarken aynı zamanda reklamlarınız hızlı ve kolay şekilde yapılır. Bu reklam modeli; tıklama başına ücret ödeme esasına dayanmaktadır. Bu blog yazımızda Google Ads Reklam Modelleri çatısı altındaki tüm reklam modellerini ve kampanyalarını detaylıca ele aldık!

  • Arama Ağı Reklamları
  •  Görüntülü Reklam Ağı Modeli
  • Alışveriş Reklamları
  • Video Reklamları
  • Evrensel Uygulama Reklam Modeli

1. Arama Ağı Reklamları

Google Ads reklam modelleri arasında yer alan bu sistem, Google’da arama yaptığınızda karşınıza çıkan ve gösterilen reklamlar içerisinde yer alır. Direk olarak kullanıcının yaptığı aramaya uygun olarak gösterilen reklamlardır. Daha hızlı ve hedef odaklı bir reklam türüdür. Burada önemli olan nokta doğru anahtar kelimelerin belirlenmesi ve bunlara yönelik çalışmaların yapılmasıdır.

Bu reklam modelinde başarılı sonuçlar  elde etmek istiyorsanız eğer, reklamlarınızda alakalı metinlere yer vermeniz gereklidir ; yani hedef kelimelerin gönderileceği URL ile gönderilen içerik aynı sayfada yer almalıdır. Bu reklam modeli ile Google Arama Motoru’nda üst sıralara çıkabilir, başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Google Ads reklam modelleri için arama yapılan kelimelerin anahtar kelimeler ile mutlaka desteklenmesi gereklidir. Bu yöntemi uyguladığınız zaman kullanıcı reklamınızın yapıldığı web sitesine daha hızlı ve kolay ulaşacaktır. İşletmeniz için hızlı ve kolay reklam verme yöntemleri arasında yer almaktadır.

Arama ağı reklamları

Arama Ağı Reklam Modelleri

Dinamik Arama Ağı Reklamları

Dinamik Arama Ağı Reklamları modelinde Google botları tarafından siteniz taranarak hedeflediğiniz kelimelere en uygun anahtar kelimeler seçilerek reklamlarınız gösterime sunulur. Bu reklam modelinde reklamlarınız her zaman güncel kalır. İnternet sitesi trafiğine katkı sağladığı gibi satışlarınızı da arttırmakta da etkisi vardır.

Alışveriş Reklamları

Bu reklam modelinde e ticaret site sahibiyseniz ve satacağını ürünleri tanıtıp site trafiğinizi arttırmak istiyorsanız eğer, biçilmiş kaftan olacaktır. Bu Google Ads reklam modelleri kullanırken Google’a ürünlerinizin verilerini gönderirsiniz ve ardında da ürün adı, fiyatlandırması, görselleri ve web sitesi adresi ile beraber Google Arama Sonuçları’nda rahatça yer alabilirsiniz.

Kullanıcı benzer ürünleri aradığında sizin ürünlerinizi direkt olarak görür ve buradan maksimum verimi elde etmiş olursunuz. Bu yöntem size site trafiğinizin artması ve fazla satışın önünün açılmasını sağlayacaktır. Bu reklam kategorileri ve ürün gruplarında açık arttırma yöntemi çalışmaktadır. Anahtar kelime hedeflemesi yapmaz ve reklam metinleri hazırlamanıza gerek kalmayacak, öne çıkartmanız gereken tek şey ürünleriniz ve ürün bilgileriniz olacaktır.

Mobil Uygulama Reklam Modeli

Bir diğer reklam modeli de Mobil Uygulama Reklamları’dır. Akıllı telefonların ve tabletlerin yaygın ve dinamik bir şekilde kullanılıyor olması mobil uygulaması olan site ve işletmeler için hedef kitlelerine ulaşmayı bir adım daha kolaylaştırdı. Oluşturacağınız reklam, belirlediğiniz şablon doğrultusunda kullanıcıların karşısına çıkar ve uygulamanızın indirme sayısını arttırarak geniş bir müşteri portföyü elde etmiş olursunuz.

2. Google Görüntülü Reklam Modeli

Bu reklam modelinde sunulan; dünya genelinde kullanıcı hedeflemektir. Marka bilinirliğini arttırmada kullanılan en etkili yöntemler arasındadır. Bu sayede işletme ve siteler tüm dünya üzerinde tanıtım ve reklamlarını kolaylıkla yapabileceklerdir.

Genellikle globalde faaliyet gösteren, kurumsal firmaların en çok tercih ettiği bir yöntemlerden biridir. Metin reklamları, animasyonlu, videolu reklam çeşit ve biçimleriyle istediğiniz boyut ve seçeneklerde reklam verebilirsiniz.

3. Google Alışveriş Reklamları

Google Ads reklam modelleri arasında yer alan alışveriş reklamları, e ticaret siteleri için kullanışlı ve yaygın bir reklam modelidir. Markalar indirim ve kampanyalarını bu reklam modelinde sıklıkla kullanarak; kullanıcı ile firmayı buluşturmayı amaçlar.

Kullanıcı bu reklam modeli sayesinde ürünün adını, görselini ve fiyatını aynı anda görebilediği için rahatlıkla kıyaslama yapabiliyor ve ürüne tıklama şansı oldukça yüksek oluyor. Eğer sunduğunuz üründe özellikle fiyat avantajları, indirim vb. fırsatlar varsa  kullanıcı fiyat avantajı nedeniyle ürününüzü diğer markalarla kolayca kıyaslayarak , satın alma tercihini avantajlı olandan yana kullanacaktır.

Bu reklam modeli yukarıda da belirttiğimiz gibi anahtar kelimenin yanı sıra ürün fotoğrafları ve fiyatlandırmaların toplanarak , kullanıcının rahat ulaşabileceği bir sistem oluşturduğu için çoğunlukla tercih sebebidir.

Google Alisveris reklamlari

4. Video Reklamları

Google Ads reklam modelleri arasında kullanılan ve YouTube başta olmak üzere kullanıcılarla aktif iletişimde bulunabilecek reklam içeriği sunmayı hedeflemektedir.  YouTube , bu işin en iyi yapıldığı platformlardan birisidir. Kullanıcılar aramak istedikleri yazarlar ve Google AdsYouTube kanalı ile kullanıcılara ilgili konu ile ilgili reklamları sunar.

Bu yöntemde maliyet çok düşük olduğundan birçok işletme bu reklam modelini sıklıkla tercih etmektedir. Maliyetinin az olması sizi yanıltmasın; bu reklamınızın daha az insana gösterileceği anlamını taşımaz aksine daha fazla insan ya da kullanıcı potansiyeline ulaşabilirsiniz.

YouTube video reklamları

5. Evrensel Uygulama Reklamları

Google Ads reklam modelleri arasında bulunan bu yöntem, uygulamalar üzerinden reklam hizmeti sunar. Google play store ve Apple Store bunun için yüklü olmalıdır. Dünya genelinde en geniş ağı oluşturan reklam modelidir. Burada maksimum kitleye ulaşmayı hedefleyebilirsiniz ve bu hedef kitle için ekstra bir uygulama yapılmasına da gerek yoktur. Uygulamada herhangi birşeyin yapılmasına gerek olmadan direkt olarak hedef kitleye ulaşan bir reklam modellemesi sunar. Uygulamaların kullanıldığı tüm yerlerde firma reklamlarının ulaşma olasılığı vardır. Reklamınız buralarda otomatik olarak sunulacak ve performansa göre de sıralama sisteminde yer alacaktır. Ücretlendirme ise performansa göre belirlenmektedir.

Uygulamaya gerek olmadan; kendiliğinden hedef kitleye ulaşan bir sistem içerir. Uygulamaların kullanıldığı tüm platformlarda kullanıcılar firma reklamına erişebilir ve reklamı kolaylıkla görüntüleyebilirler. Bu uygulamada reklamlar otomatik olarak gösterime sunulur ve Performansa göre sıralama sistemi kullanılır. Ücretlendirme sistemi performansa göre belirlenir.