İçindekiler

Google Tag Manager Nedir?

Web sitenize script ve etiket ekleme sürecinin tamamını tek bir yerden yönetmenize imkân tanıyan Google Tag Manager, hem kullanışlı hem de pratik olması nedeniyle yaygın bir şekilde kullanılır. Özellikle ücretsiz bir araç olarak karşımıza çıkan bu etiket yöneticisi sayesinde kodlamaları ve etiketleri tek bir yerden gerçekleştirebilir, ayrıca etiketlerin her birinin belirli koşullarda tetiklenmesini sağlayabilirsiniz.
Bu etiket yöneticisinin en sevilen özelliklerinden biri de sadece Google ürünlerinin kullanımı ile sınırlandırılmamış olmasıdır. Örneğin; GTM teknolojisini kullanabilir ve Crazy Egg, Criteo gibi araçların entegrasyon işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra custom HTML etiketlerini de ekleyebilir, etiket konusunda web sitenizin düzenli olmasını sağlayabilirsiniz.

Her Yönüyle Avantaj Sunan Google Tag Manager’dan Destek Alın

Günümüzde çok fazla tercih edilen Google Tag Manager, hem kullanışlı hem de pratik yapısıyla beğeni toplar. Hem başlatması hem de kullanması kolay olan bu yönetici, sadece büyük ölçekli işletmeler için değil, aynı zamanda küçük ve orta ölçekli yerler için de ideal bir kullanıcı deneyimi sunar.
Çevikliğinizi artırmanıza yardımcı olan etiket yöneticisi; site analizinden dönüşüm izlemeye, yeniden pazarlamadan hedef kitleye erişime kadar birçok konuda kolaylık sağlar. Tüm bu alanlarda başarılı sonuçlar elde edebilmeniz için kendi etiketlerinizi ekleme ve güncelleme olanağı sunarak destekleyici olur.
Kullanımı kolay olduğu için zamandan tasarruf etmenizi sağlayan Google Tag Manager, hızlı etiket yüklemenize yardımcı olur. Görev açısından kritik verilerinizin sıfır hatayla toplanmasına ve bu sürecin en güvenli şekilde tamamlanmasına destek olur. Böylece içiniz rahat olur. Sorunsuz bir etiketleme gerçekleştiğinden emin olursunuz. Özellikle yoğun iş günlerinde, yeni bir kampanyanın oluşturulduğu zamanlarda işleyiş sorunsuz olur.

Etiket Yöneticisinin Sizlere Sunduğu İmkanlardan Yararlanın

Etiketlerinizi gerektiği gibi ekleyebilmeniz imkân tanıyan Google Tag Manager, aynı zamanda mevcut etiketlerinizi değiştirmenize de olanak sunar. Bu etiket yöneticisi tüm etiketleri desteklediği için sorun yaşamazsınız.
Web ve mobil uygulamalar için birbirinden farklı Google ve üçüncü taraf etiketleri bulunduğu için bu özellik oldukça yararlı olur. Kullanımı kolay anahtar teslimi şablonlar sunması sayesinde pratiklik elde edersiniz.
Bu kullanışlı yöneticiyi kullanarak web sitenizi ziyaret eden internet kullanıcılarının çerez izni kararlarını vermesi sonucu etiketlerinizin nasıl işlev göstereceğini görebilir ve yönetebilirsiniz. İhtiyacınız olanı listelemeyen alanlara kolaylıkla özel şablonları ekleyebilir, etiket şablonunuzu Topluluk Şablon Galerisi’ne ekleyerek etiket satış işlemlerini yapabilir, kuruluşunuz genelinde iş birliği yapabilirsiniz.
Çok daha fazla sayıda potansiyel müşteriye erişim imkânı sunan Google Tag Manager, web sitenizdeki belirli sayfalara erişim düzeyi tanımlamanıza yardımcı olur. Ayrıntılı erişim kontrollerinden çalışma alanlarına kadar her bir özelliği ekibinizin verimli çalışmasına zemin hazırlar.

Google Tag Manager Çalışma Prensibi Hakkında Bilgi Edinin

Google Tag Manager, tek bir etiket üzerinden çalışırken işinizi kolaylıkla yapmanıza da imkân verir. Üçüncü parti etiketleri başta olmak üzere tüm etiketleri bu araçtaki hesabınız ile çok sayıda web sitesi veya mobil uygulama için oluşturma imkanınız olur.
Etiket yöneticisi temel olarak temelde 3 bölümden oluşur. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Etiket: Bu bölüm genel olarak web sitenize JavaScript içeren kodları eklemenize yardımcı olur. Öncelikle Google Tag Manager hesabınızda Container oluşturmanız gerekir. Ardından etiketlerinizi kolaylıkla ekleyebilir, işinizi hızlandırabilirsiniz. Google Remarketing, Facebook Pixel, AdWords dönüşüm izleme, Criteo gibi etiketlerinizin tümünü buradan eklemeniz mümkündür. Bu etiket yöneticisi custom HTML etiketlerini de desteklediği için herhangi bir sorun yaşamazsınız. Şayet desteklenmeyen etiketleriniz olursa aracın yardım sayfasına göz atarak sorunu giderebilirsiniz.
  • Tetikleyiciler: En kısa haliyle etiketlerinizin hangi sayfada hangi koşullarda tetikleneceğini belirlemenize yardımcı olan bu bölüm, her daim sorunsuz bir etiketleme çalışması gerçekleştirmenize olanak sunar. Örneğin; AdWords dönüşümlerini takip edebilmek istiyorsanız, sadece teşekkürler sayfanızda yer alan kodun tetiklenmesini sağlamanız gerekir.
  • Değişkenler: Değişkenler ise tetikleyiciler tarafından kullanılan değerlerdir. Google Tag Manager hesabınızda çok sayıda değişken standart olarak bulunur. Bunun yanı sıra dilerseniz kendi değişkenlerinizi ihtiyaçlarınız doğrultusunda da oluşturabilir, tanımlama işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz.
Bu kullanışlı araç sayesinde siz de tüm etiketlerinizin kontrolünü kolaylıkla gerçekleştirebilir, bunların ne zaman tetikleneceğini belirleyebilir, hangi koşullarda tetiklenmemesi gerektiğini düzenleyebilir ve hangi sayfalarda etiketlerin tetiklenip tetiklenmeyeceğine karar verebilirsiniz.